COmpass consults

Voor visiedragers binnen organisaties en bedrijven.
- het cultiveren van een dieper besef van de grotere missie van God waarin ze meebewegen,
- de missie uitdagen en verscherpen
- (her)ijken van het kompas van de organisatie en (re)alignment met de koers

Achterwacht / Signaleerder / Advisor: op de muur van de stad (aan de rand van de organisatie) op de uitkijk staan naar wat er buiten en binnen de stad niet gezien wordt, en de poorten (het hart, de cultuur van de organisatie/leiders) bewaken.

"Wat bleek? Hun kompas lag verborgen in een achteraf kastje, naast metalen gereedschap. En metaal en een kompas.. dat is geen goede combinatie!"

Een leuke anekdote, die heel wat linken heeft naar het reilen en zeilen (pun intended) van jou als visiedrager en je Kingdom driven organisatie of bedrijf.

Dat kompas, dat  is de missie van je organisatie. En het is essentieel dat deze niet teveel afwijkingen heeft, en goed op de eindbestemming (visie) van de organisatie afgestemd is.

Deze dienst is voor visiedragers (van een organisatie/beweging/platform/bedrijf met een Koninkrijk missie, of met wens daartoe), en staat in het teken van het kompas kalibreren en bijstellen, in verschillende fasen:

- Jij werkt met grote passie voor een doel(groep), de focus ligt vooral nog op de activiteiten, de verantwoordelijkheid ligt voornamelijk op de schouders van één persoon, en minder op het grotere geheel (de organisatie): we gaan dat verborgen kompas, dat er zeker is, maar misschien in een kastje achterin de boot ligt en wat afwijkingen heeft, opzoeken, afstoffen, en de missie en visie helder definiëren. En van individu-denken naar organisatie-denken.

- Je bent visiedrager met een organisatie/bedrijf, en merkt dat er ruis is - vragen of een vaag gevoel waar je geen grip op krijgt. Er is gebrek aan overzicht, of jullie komen telkens net niet op bestemming aan. Er kunnen vragen zijn als: "waar zijn we nu eigenlijk precies mee bezig? Is dit wel de juiste keuze voor waar we heen willen?" Een organisatie of bedrijf runnen is mensenwerk. En mensen brengen hun eigen 'metaal' / omstandigheden / bagage / ruis mee. Het is nodig om te checken wat er de aandacht wegtrekt van het 'magnetisch noorden'. We gaan herijken; de oorzaak van de ruis onderzoeken, en de koers terug 'alignen' met de visie en missie.

- Je bent visiedrager in een organisatie/bedrijf die al een poosje draait. Jullie zijn je bewust dat er altijd in bepaalde mate sprake is van variatie, door de tijd. Als visiedrager wil je dat eens in de zoveel tijd het kompas (missie, visie, cultuur) gewoon weer eens wordt herijkt, met behulp van een buitenstaander /adviseur. Noem het een terugkerende APK van de organisatie voor visiedragers. Alle kaarten op tafel en een check: klopt het allemaal nog?
Tijdens een nachtje weg ontmoette ik een koppel dat regelmatig met hun boot in het Mediterraans gebied vaart.

Op één van hun eerste reizen kwamen ze erachter dat hun kompas maar liefst 16 procent afweek (waar 1 a 2 procent de norm is), wat, zoals je je misschien kunt voorstellen, voor de nodige problemen zorgde bij het varen van punt A naar B (gelukkig nog net niet zo dat ze naar Griekenland wilden en op de Zuidpool uitkwamen, but you get the point).

Wat bleek? Hun digitale kompas, die ze eerst niet konden vinden totdat iemand ze erop wees, lag verborgen in een achteraf kastje in de boot, naast metalen gereedschap. En metaal en een kompas... dat is geen goeie combinatie! Door de ruis van het metaal ontstond er een afwijking op het kompas (deviatie genaamd).

Toen ze eenmaal de oorzaak gevonden hadden, was het probleem zó opgelost. Volgende keer zouden ze dus zonder onnodige omwegen op bestemming aankomen.

En zo zeilden ze nog lang en gelukkig verder.

THE END.


PS. en ze checkten en herijkten zo nu en dan hun kompas, omdat het magnetisch noorden elk jaar een beetje verplaatst (wat 'variatie' heet) en er dus elke keer weer wat bijstellen nodig is, no matter what.

PRAKTISCH

maak een afspraak

Voor wie?
Visiedragers, founders, pioniers, leiders..
Mensen met een missie die groter is dan hun activiteiten. Leiders van iets groters dan henzelf - een bepaalde groep mensen, een nieuwe weg, een movement.
Zij die (willen) leven vanuit relatie met de Koning (en niet alleen vanuit de principes van het Koninkrijk).

Wat kun je verwachten:
.. een paar frisse en onafhankelijke ogen, een helicopterview (die je verliest wanneer je ín het proces betrokken bent), en advies,
.. scherpe vragen en spiegelmomenten,
.. inzicht en overzicht. In zaken als: ‘waar zijn we nu met betrekking tot onze missie en visie', 'zitten we nog op koers', 'klopt ons kompas nog of moet die worden hereikt', 'wat zien we over het hoofd', en 'wat voor bijstellingen zijn nu nodig om op koers te blijven?'
.. en dit alles vanuit gebed en afstemming met de Heilige Geest.

Ook een belangrijke: Wat is het NIET:
.. strategische coaching. Ik geloof dat de 'hoe' vaak wel (weer) duidelijk wordt als de 'waarom' en 'waartoe' scherp voor ogen zijn (en anders is daar andere hulp voor).
.. bemiddeling als het gaat om conflicten in de organisatie (vaak komt de rol van watchman/gatekeeper dan ‘te laat’ en is er andere directe actie en/of hulp geboden).
.. coaching. Hooguit zet ik hier en daar een enkele coaching techniek in om tot de kern te komen.

De consults:
.. eenmalig (online/live) of in een traject; dit alles wordt in overleg besloten. Iedere organisatie heeft iets anders nodig.

PRIJS:

in overleg*

*Ik houd rekening met de financiele situatie van jou(w startende organisatie). Laat dit je niet beperken om contact op te nemen!

"Petra denkt vanuit kracht en communiceert dat. Ze schakelt in waar niet en waar wel de leervraag zit en zit er vanuit 'samen' in. Ze weet waar er hulp nodig is en waar ze weer vrij kan laten."

kies een datum voor een online kennismakingsgesprek

01

benoem dat je inschrijft voor een GAtekeeper Consult

02

let's talk!

03

How to meet

"For it is (..) God who is effectively at work in you, both to will and to work [that is, strenghtening, energizing, and creating in you the longing and the ability to fulfill your purpose for His good pleasure."

SEND A message!

Heb je vragen of wil je connecten?