Stilzijn
(of stil zíjn)
in de aanwezigheid van God en anderen

Deelnemers

19:00 - 20:30 (max. 22u)

Duur

Live event

Type

SILENT COMMUNION

Maximaal 10

Tijdens dit woonkamer-event gaan we samen God ontmoeten. 45 minuten lang in stilte zíjn in de nabijheid van God.

Locatie

Rotterdam Ijsselmonde

Intro

19.00u

Communion – an act or instance of sharing; the sharing or exchanging of intimate thoughts and feelings, especially on a mental or spiritual level.

In de cultuur waar wij onderdeel van zijn is veel van onze tijd transactioneel (communicatie heeft een doel; je ontvangt iets, je vraagt iets, voor wat hoort wat, etc), en enorm prikkelvol. Stilte, échte stilte, zíjn zonder kleine lettertjes, is een uitzondering. 

Bijvoorbeeld: als ik denk aan gebed; het delen van gedachten en gevoelens tussen God en mij, denk ik vaak aan een dialoog – prijzen, voorbede, belijden, etc. In een taal die ik begrijp, óf kan interpreteren met inzicht van de Heilige Geest. Zoals woorden, gedachten, beelden, indrukken, een ‘weten’, etc. 
Gebed is dat allemaal, en ook zoveel meer dan dat. Ik geloof dat gebed ‘communion’ (gemeenschap) is; zoals het hebben van een hele goede vriend(in) of partner – hoe dieper de relatie, hoe meer je het leven ook gewoon deelt, in alles, ook in stilte, door te ‘zijn’.

Inloop

Het lijkt mij heerlijk om echte stilte, de ruimte om te ‘zijn’ met God, meer ruimte te geven in m’n leven. Dat kan natuurlijk in een stilte klooster, of alleen thuis, maar ik zou het ook heel tof vinden om dat samen met jou te doen.

Daarom nodig ik je uit voor een Silent Communion avond;
Een avond waarin we 45 minuten tijd nemen om stil te zijn (of; stil te zíjn) in de aanwezigheid van God en elkaar.

Het gaat deze avond niet om iets te ontvangen, maar om ons bestaan te delen. Niet nadenken over een bepaald thema, niet ‘luisterend bidden’, niet een moment van voorbede, maar, hoewel allemaal onderdeel van het leven met God, ‘gewoon’ stil zijn.

19.30u

Stilte

19.45u - 20.30u

Napraten
/ chillen

20.30u - 22u

Thee en koffie zijn aanwezig.
Neem iets lekkers te drinken/eten mee als je blijft hangen na 20.30u.
Neem een kussentje/dekentje mee als je graag op de grond zit.

Hoe die stilte er precies uit ziet voor jou? Geen idee. Er is een kans dat je God iets hoort spreken, of helemaal niets. Wie weet voelt het heel bijzonder. Of juist helemaal niet.. Het kan zijn dat je rust voelt in de stilte, of juist onrust.. Allemaal prima.

Wat God met dat moment doet, laat ik lekker bij Hem. Feit is; ‘waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen’; dat is Jezus’ belofte. Hij zal aanwezig zijn. En in navolging van Zijn Naam Immanuel - ‘God met ons’, wil ik graag in Zijn aanwezigheid zijn, samen met jou!

calendar

Meld je hier aan voor de events:

SEND A message!

Heb je vragen of wil je connecten?